TIPS & TOOLS

TEAMONTWIKKELING & LEIDERSCHAP

4 communicatie niveaus Mieke van der Kroon Teamontwikkeling

4 niveaus van communicatie

Met meer kennis over de 4 communicatie niveaus ontstaat er meer inzicht, kan je beter bij elkaar aansluiten en je doelgerichter je werkelijke bedoeling overbrengen.

7 stappen samenwerking team bespreken

In 7 stappen de samenwerking binnen het team bespreken

In deze blog neem ik je stap voor stap mee hoe jij het gesprek over het samenwerken in je team op gang brengt. Ik help je met letterlijke voorbeeldzinnen en een duidelijke werkvorm; de check-in. Wil je weten hoe je de samenwerking positief kan beïnvloeden? Volg deze 7 stappen en geef weer energie aan jullie verbinding.

Eigenaarschap invloed Mieke van der Kroon

Eigenaarschap op het werk vergroten

Ik zie een gelatenheid over haar heen komen, ze kijkt weg. Ik hoor een patroon. Iets houdt elkaar in stand. Wat maakt dat dit team in deze context de neiging heeft geen eigenaarschap te tonen op de doelstellingen? "Waar zit hun speelruimte?", vraag ik. Ze kijkt op; "Wat bedoel je?"

Vertrouwen Teamcoach Mieke van der Kroon

Vertrouwen vergroten door conflicten

Vertrouwen op de werkvloer is als lucht. Als het er is, dan merk je het niet op. Als het vervuild is of ontbreekt, merk je het meteen.Het aangaan van confrontaties en conflicten vergroot het onderlinge vertrouwen in het team. Dit lijkt een paradox, hoe kan dat?

conflictcoach teamcoach Mieke van der Kroon

Omgaan met weerstand

Weerstand, wie herkent het niet? Je overlegt je suf maar ondertussen kom je er niet uit; uitstelgedrag, wandelgangen-praat, eindeloos e-mail over en weer of men komt de afspraken gewoon niet na. Zichtbaar en onzichtbare weerstand. Een energielek voor iedereen. Hoe kom je daar uit?

TA-in-teams-Mieke-van-der-Kroon

Transactionele Analyse in teams

Ik gebruik de Transactionele Analyse (TA) als onderliggend concept bij het werken met teams en bij het coachen van leidinggevenden. Inzicht vanuit de TA leidt tot persoonlijke groei en persoonlijke verandering. Het geeft inzicht in je communicatief gedrag en hoe jij je gedraagt in de interactie.

Op al mijn activiteiten is de Ethische Code van EMCC coaching en het bijbehorende klachtenreglement van toepassing.