interim in het PO

versterking van binnenuit

Ik geloof in het bekrachtigen van onderwijsteams!
Er zit zoveel meer potentieel in een goede samenwerking; meer wendbaarheid, meer resultaten maar bovenal meer werkplezier.
Dat gun je toch elke school?

Marieke
Mieke is een gedreven collega die precies kan weergeven wat er nodig is op een school en dit kan omzetten naar acties en het daadwerkelijk handelen. Geen gedoe, maar gaan! Ik heb Mieke mogen ervaren als een collega die prioriteiten kan stellen, analytisch sterk is en weet waar ze over praat. Punctueel, duidelijk en met veel kennis van zaken!
Annemarie
Mieke is toegankelijk en nuchter, communiceert helder en transparant. Ze is heel goed in staat teamculturen te analyseren en dat systeem te bespreken met alle betrokkenen. Ze geeft vertrouwen terug in teams, is menselijk en kan dat met warme en met zakelijke verantwoordelijkheid combineren.
Bent
Bijzonder aan Mieke is dat ze bij ingewikkelde dilemma’s vanuit een helicopterview dit in een systeemtheoretische visie benadert. Ze laat zich niet meezuigen in negativiteit en plaatst gedrag in het juiste perspectief. Mieke kan als interim snel schakelen in haar leiderschapsstijl om het team aan te sturen. Ze heeft snel overzicht en brengt direct structuur aan. Ze is transparant en laat eenieder in zijn waarde en zet die in zijn kracht
Mischa
Mieke is een zeer mensgerichte interim-schoolleider, met een scherp oog voor ontwikkelkansen en weet verbeterprocessen goed in de steigers te zetten. Ze weet organisaties snel te analyseren en de juiste spelers in hun kracht te zetten. Haar sterk ontwikkelde coachende vaardigheden komen hier goed van pas.
Previous slide
Next slide

Systemisch werken in organisaties

Vanuit mijn opleidingen heb ik geleerd systemisch te kijken. Ik kijk naar functies en taakvervulling; doet iedereen ertoe en worden ieders kwaliteiten benut? Wat wordt er niet gezien en wat wordt er in stand gehouden? Als er herhaling plaatsvindt van gedrag en interactie dat eigenlijk onwenselijk is, is het systemisch kijken als buitenstaander eenvoudiger dan wanneer je zelf in de organisatie werkt. 

Mijn kracht in de functie van interim directeur PO zit in de combinatie van systeemdynamisch kijken als buitenstaander en het begrijpen van de groepsdynamica omdat je met de groep meegroeit als tijdelijke collega. je begrijpt waarom mensen doen zoals ze doen en je kan de culturele ordening bevragen en ter discussie stellen. 

Mijn aanpak als interim

Als interim directeur PO ben ik gericht op vertragen, verbinden, bewustwording en het geheel in beweging brengen. Ik leg een stevige basis in de samenwerking en communicatie. Dat men echt weer met elkaar in verbinding staat en zelf de regie kan voeren in hun eigen koers. 

Tijdelijke versterking; on-the-job coaching

Voor het intern laten beklijven van inzichten binnen het persoonlijk leiderschap en het borgen van de vaardigheden in de overleg- en besluitvorming kan ik tijdelijk worden ingezet om dat proces van binnenuit te versterken. Ik kan als interim directeur aan de slag omdat ik die bevoegdheid heb, maar ik kan ook tijdelijk naast een leidinggevende worden geplaatst om die on-the-job te coachen en te helpen. 

 

Mijn stijl en karaktereigenschappen

Nuchter, transparant, bescheiden, analytisch zijn beschrijvingen die vaak aan mij worden gegeven. Je kan van mij oprechte aandacht in mensen en prestaties verwachten, met een flinke dosis humor en positiviteit. Ik help mensen het beste uit zichzelf te halen door ze te spiegelen en zelf achter het stuur te laten zitten door hen te laten reflecteren op wat ik tussendoor aanbied over het persoonlijk leiderschap.

Ook binnen het interimaanbod zijn de Transactionele Analyse en NLP de theoretische concepten waarmee ik werk. De denkwijze en methodiek van Deep Democracy wordt door mij gebruikt om polariteiten helder te krijgen en met elkaar te laten verbinden, ieders stem te horen en vrijmoedig te spreken.

Let's Get In Touch!

Contact Us

Laat je telefoonnummer achter en ik zal je terugbellen!

Contactgegevens:

Mieke van der Kroon-Smit

Polderlaan 31, ‘t Veld

06-23713575
mieke@miekevanderkroon.nl

    Op al mijn activiteiten is de Ethische Code van EMCC coaching en het bijbehorende klachtenreglement van toepassing.