Korte team Analyse

Krijg inzichten en tips om het overleggen effectiever te maken.

Herken je jouw team hierin?

Wij hebben het heel gezellig met elkaar maar als we gaan overleggen:

Goed nieuws!
Jullie zijn een gezond team

Geloof me, jullie zijn net als andere teams! Niet effectief met elkaar kunnen overleggen, dat is heel normaal binnen een bepaalde fase van teamontwikkeling. Maar handig en efficiënt is het niet.

Laat staan dat je rendement uit de samenwerking optimaal is.

Behoefte aan wat inzichten om hierin verbetering aan te brengen? Meer helderheid en energie tijdens het overleg?

Als ik aanschuif bij jullie overleg kan ik de eerste belangrijke stap richting effectiever overleggen aan jullie team brengen. 

Tijdens een regulier en reeds geagendeerd overleg ben ik dan aanwezig. De agenda hebben jullie inhoudelijk voorbereid, met in het achterhoofd dat mijn aanwezigheid tijd gaat vragen. Ik zal gaan spiegelen wat in jullie gewoonten, gedrag en interactie in dat moment niet bijdraagt aan de doelstellingen die jullie samen nastreven.

Hierbij werk ik vanuit het systeemdenken, zie ook mijn pagina over SIM methodiek

Aan het eind van het overleg is er tijd voor reflectie en een gesprek over wat er nodig is om samen een soepel lopende samenwerking te kunnen bouwen.  

Mieke’s open houding en oprechte interesse hield ons team gemotiveerd om door te zetten met ons traject. Onze samenwerking loopt weer goed, we hebben onze doelen duidelijk en we gaan weer met plezier naar ons werk.

Gerda Bakker,
teamlid

Dankzij Mieke durf ik mijn ideeën en mijn mening uit te spreken; en ik merk dat het ook nog op prijs wordt gesteld door mijn collega’s! Mieke is een open en prettig persoon met een fikse dosis humor en relativeringsvermogen.

Ineke Smit,
teamlid

Mieke weet vanaf het eerste contact de verbinding te leggen. Zij is authentiek en bereikt mensen met warmte en humor en weet de onderstroom snel onder woorden te brengen. Mensen voelen zich gezien, gehoord, begrepen en geïnspireerd. Mieke weet het team vertrouwen in zichzelf te geven, eigenaarschap te ontwikkelen in een veilig klimaat.

Saskia Zoeten
teamlid