MT/DT-teams coaching

Vaker dan je als CEO/ MT/ directie lief is, hebben problemen en obstakels de focus.

Praten we met gemak een half uur over iets dat al geweest is (en waar we geen impact meer op hebben), of blijven we aan elkaar vertellen waarom iets niet lukt.

Jullie zijn pittige persoonlijkheden met eigen standpunten en belangen, al dan niet onderling de discussie opzoekend met de overige leden van het MT. Niemand zit te wachten op die confrontaties en toch gebeurt het.

Die tenenkrommende momenten, dat de ene ja-maar de andere triggert. Nog meer argumenten of voorstellen die niets toevoegen terwijl de energie van de meeting een vrije val neemt.

Wat kost het? Een Niet-functionerend MT/DT team?

Hoe krijg jij je MT/DT leden zover dat ze minder beren op de weg zien?

Pak de regie als MT (DT/ CEO)

Als CEO/ MT/ directie is het jullie taak om regie op dit proces te pakken. Niet door (hardop) te wensen dat ‘die ander’ ergens mee stopt, de anderen trainingen te laten doorlopen, nogmaals de visie bespreken of door te roepen dat het anders moet.

Door het zelf eerst anders te doen; dat laat de rest van de organisatie groeien! Hoe?

Door de discussies en gesprekken anders te openen, de aandacht te verleggen naar hoe jullie eigen interactiepatronen bijdragen aan het resultaat. Bewustwording van eigen verleidingen, jullie triggers die juist belemmerend werken aan de effectiviteit van de samenwerking.

Daarnaast is het belangrijk dat jullie in je rol als leidinggevende van jullie eigen teams gaat aansluiten op de teamfase waarin je team zit. Elke fase heeft zijn eigen dynamiek en valkuilen. Dat vraagt telkens weer een andere strategie en aanpak van jou als CEO/ directeur of als manager.

Volg je die strategie niet, dan blijft het team hangen in de teamgroei en zal het team zelf niet komen tot probleemoplossend en innovatief gedrag. Dit blijft dan ook zijn weerslag houden op het functioneren van het het MT/DT team.

Teamcoach en het effect:

Als externe specialist kan ik als hefboom fungeren voor het openbreken van gesprekken en impasses. Ik help jullie je richten op de organisatie doelen en besluiten, jullie samenwerking naar de next level tillen; samen het commitment aangaan om jullie positie effectief te maken voor de organisatie. In een aantal sessies ontstaan er reeds effecten:

Een functionele positie van het MT dat helderheid en eigenaarschap heeft op de gedeelde resultaten, draagt ook bij aan meer rust en energie in de onderliggende (project-) teams.

Dus het andere gesprek aangaan, dat is één van de vaardigheden waar High Performing teams zich mee onderscheiden van middelmatige teams.

Ook een High Performance resultaat boeken als CEO/ MT/ DT? Ik ontmoet jullie graag!