Podcast Leiders & Teams - Artikel over systeemgericht leiderschap

Systeemgericht leiderschap voor teams

Als leidinggevende van een team binnen een organisatie heb je te maken met verschillende belangen. Hoe ga je daar als leider mee om? In deze podcastaflevering vertel ik meer over systeemgericht leiderschap. Hoe kan je door systemisch te werken meer grip krijgen op de dynamiek binnen jouw team?

Leiderschap: omgaan met verschillende belangen

Als leidinggevende sta je op een pittige plek. Je hebt een brugfunctie, waarbij jouw team onderdeel is van het grotere geheel. Jij bent niet alleen leider van jouw team, maar je hebt ook rekening te houden met de belangen van andere teams of directies die naast of boven jou staan. Dat is een flinke uitdaging als die belangen tegenstrijdig zijn, waarbij er ongetwijfeld emoties omhoog komen. Jij weet nu eenmaal als beste wat er op jouw afdeling speelt.

Dat zorgt voor een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je wilt met jouw team de opgestelde doelen behalen, terwijl je ook de belangen van anderen behartigt. Zónder dat dat ten koste gaat van ieders werkgeluk. Als je daar echter niet mee oppast, wordt er te veel op jou geprojecteerd. Jouw uitdagende en vrije rol als leider wordt al snel een gefrustreerde situatie waarbij er veel energie verloren gaat. Wellicht twijfel je zelfs over je eigen kunnen.

Hoewel er genoeg cursussen en opleidingen zijn die jou als individu inzichten kunnen geven in jouw persoonlijke ontwikkeling als leider, is dat niet de oplossing van dit probleem. Je bent een bekwaam leider, maar je hebt last van alle frustraties die in het gehele systeem zitten. En dát kan je oplossen door systeemgericht te gaan werken.

Systeemgericht leiderschap als oplossing

Systeemgericht leiderschap biedt een unieke benadering om als leidinggevende meer grip te krijgen op de complexiteit en dynamiek binnen jouw team. Dit type leiderschap richt zich niet alleen op de individuele kwaliteiten van jou als leider, maar ook op de onderlinge relaties en interacties binnen het team en de gehele organisatie. Door aandacht te besteden aan de dynamieken en patronen binnen dit systeem, kun je effectiever inspelen op de verschillende belangen.

De kunst van systeemgericht leidinggeven is dat jij je gaat richten op het geheel. Je gaat samen met het team voelen waar het stroomt. Waar zit het ‘yes!’-gevoel? Hoe fijn is het als jij op jouw plek vrijheid ervaart? Dan wordt de complexe dynamiek die jij nu ervaart een leuke uitdaging, in plaats van een stressvolle situatie.

Systeemgericht leiderschap: de voordelen

Systeemgericht leiderschap brengt verschillende voordelen met zich mee.

  1. Inzicht in teamdynamiek: Door systemisch te werken, krijg je beter inzicht in de onderliggende dynamieken die het gedrag van teamleden beïnvloeden. Dit helpt je om conflicten sneller te herkennen en effectiever aan te pakken.
  2. Balanceren van belangen: Je leert om de verschillende belangen binnen en buiten je team beter te balanceren, wat leidt tot meer harmonieuze en productieve werkrelaties.
  3. Verbeterde communicatie: Systeemgericht leiderschap bevordert open en transparante communicatie, wat essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen en samenwerking binnen je team.
  4. Vergroot werkgeluk: Door de focus te verleggen naar het systeem in plaats van alleen naar individuele prestaties, draagt dit type leiderschap bij aan een prettiger en meer ondersteunende werkomgeving.

Dankzij systeemgericht leiderschap ga jij ontdekken wanneer iets van de groep is, en wanneer het van jou is. Dat bereik je nu eenmaal niet door in je eentje een cursus over leiderschap te volgen, of door één op één in gesprek te gaan met je teamleden. Ik help jou graag om de volgende stap naar systeemgericht leiderschap te zetten, zodat jij het plezier terugvindt in het leidinggeven en jouw team in de juiste flow terechtkomt.

Ik ben Mieke van der Kroon en ik help leiders om het plezier terug te vinden in het leidinggeven, door teams vanuit de juiste flow te laten werken. Neem gerust een kijkje op mijn website om te zien wat ik voor jou en jouw team kan betekenen.

Ik ben erg benieuwd wat je van deze podcastaflevering vond. Zin om nog even over dit onderwerp te sparren? Laat vooral iets van je horen via mieke@miekevanderkroon.nl, Instagram of LinkedIn.